به گزارش پایگاه خبری تحلیلی نه وار نیوز؛ روستای رجعین، یکی از بزرگترین روستاهای استان زنجان در بخش زنجانرود قرار دارد، این روستا که به دلیل تولید و صادرات محصولات کشاورزی، به ویژه هندوانه و خربزه، شهرت دارد در سالهای اخیر با بحران جدی کمبود آب شرب و مشکلات بهداشتی ناشی از آن مواجه شده است.
ساکنان این روستا به دلیل کمبود منابع آبی، با مشکلات جدی در تأمین آب آشامیدنی مواجه هستند که بسیاری از خانوارها ناچارند برای تأمین آب شرب مورد نیاز خود اقدام به نصب دستگاه تصفیه آب کنند و برخی نیز آب شرب مورد نیاز را خریداری میکنند.
کمبود آب شرب و مشکلات بهداشتی در روستای رجعین، چالشی جدی برای ساکنان این منطقه به شمار میرود.
توجه مسئولان به این بحران و اجرای راهکارهای عملی، میتواند نقش مهمی در بهبود شرایط زندگی مردم داشته باشد که رسیدگی به این موضوع نهتنها کیفیت زندگی روستاییان را ارتقاء میدهد، بلکه از مهاجرت بیرویه و کاهش جمعیت روستا نیز جلوگیری میکند.
کیفیت آب روستا مناسب نیست
بهنام شاهمرادی با بیان اینکه بنده ۳۸ سال است که ساکن روستای رجعین هستم، گفت: متأسفانه روستای ما که جمعیتی حدود ۳ هزار نفری و نزدیک به ۸۰۰ خانوار دارد، سالهاست با مشکل آب شرب مواجه است.
وی با بیان اینکه آبی که در اختیار داریم، هم بسیار شور است و هم در بسیاری از مواقع قطع میشود، تصریح کرد: در فصل تابستان این مشکل شدت بیشتری پیدا میکند و مردم واقعاً دچار بحران میشوند.
شاهمرادی با اشاره به اینکه علاوه بر مشکل کمبود آب کیفیت آب موجود نیز مناسب نیست، عنوان کرد: آب موجود تصفیه نشده و بسیار شور است، بهطوری که قابل استفاده برای آشامیدن نیست.
وی با بیان اینکه شبکه لولهکشی این روستا فرسوده شده است، افزود: این فرسودگی باعث مشکلاتی مانند نشتی، هدررفت آب و آلودگی احتمالی میشود.
شاهمرادی با اشاره به اینکه منبع ذخیره آب روستا نیز قدیمی است و دیگر پاسخگوی نیاز مردم نیست، گفت: بهترین راهحل این است که یا منبع آب جدیدی برای روستا در نظر گرفته شود یا اینکه سیستم تصفیه آب شهری در این منطقه ایجاد شود.
وی با بیان اینکه نوسازی لولهکشی و بهکارگیری روشهای بهداشتیتر برای تأمین آب بسیار ضروری است، تصریح کرد: ما از مسئولان درخواست داریم که نگاه ویژهای به این مشکل داشته باشند و برای حل آن اقدام عملی کنند.
روستای رجعین مورد حمایت آبفا نیست
علی شاهمرادی به مشکل آب شرب روستای رجعین اشاره کرد و اظهار داشت: یکی از مشکلات اساسی و بنیادی که روستای رجعین با آن روبهرو است، مشکل تأمین آب شرب است.
وی با بیان اینکه این روستا حدود ۸۰۰ خانوار و جمعیتی در حدود ۳ هزار نفر دارد، عنوان کرد: با توجه به افزایش جمعیت در دهههای اخیر، مشکلات تأمین آب شرب سالم و پایدار به صورت تصاعدی افزایش یافته است.
دهیار روستای رجعین با اشاره به اینکه روستا در تأمین آب حتی برای مصارف بهداشتی نیز دچار مشکل است، تصریح کرد: این روستا علاوه بر مشکل آب شرب، برای استحمام و شستشو نیز با کمبود جدی آب مواجه است.
شاهمرادی با بیان اینکه متأسفانه حدود ۱۰ تا ۱۳ سال است که روستای رجعین از حمایت و خدمات شرکت آبفا خارج شده و تأمین آب آن به صورت خودگردان و با همکاری خود اهالی انجام میشود، عنوان کرد: در این مدت برای تأمین آب شرب اقداماتی زیادی انجام شده است.
وی با اشاره به اینکه تا به امروز نزدیک به ۱۰ تا ۱۵ چاه سطحی و پنج چاه عمیق توسط اهالی و کارشناسان شرکت آبفا حفر شده است، گفت: به مرور زمان این چاهها به دلیل کمبود منابع آبی از دسترس خارج شده و دیگر قابل استفاده نیستند.
دهیار روستای رجعین با بیان اینکه برخی از اهالی نیز چاههای کشاورزی خود را در اختیار روستا قرار دادهاند تا بتوانند حداقل نیازهای بهداشتی خود را برطرف کنند، افزود: تعدادی از اهالی اقدام به خرید و نصب دستگاه تصفیه آب برای منازل خود کردهاند و برخی دیگر نیز با پرداخت هزینهای (هر گالن در حدود ۵ هزار تومان) آب شرب مورد نیاز خود را تأمین میکنند.
شاهمرادی با اشاره به اینکه برای تحت پوشش قرار گرفتن روستا توسط شرکت آبفا اقداماتی انجام شده است، تصریح کرد: سال گذشته با همکاری اهالی روستا، درخواست تحت پوشش قرار گرفتن روستا به شرکت آبفا استان زنجان ارائه شد و اقدامات مهمی در این زمینه انجام گرفته ولی با اینحال هنوز به نتیجه مطلوب دست پیدا نکردهایم.
وی با بیان اینکه پروندههای آب شرب روستا توسط دهیاری و برخی اهالی تکمیل و به شرکت آبفا ارائه شده است، یادآور شد: متأسفانه برخی از ساکنان روستا نسبت به تشکیل پرونده کملطفی کردهاند و از انجام این کار خودداری میکنند. این مسئله روند پیشرفت کار را کند کرده است.
دهیار روستای رجعین با اشاره به اینکه طی مکاتباتی که با بخشداری قبلی زنجان انجام گرفته بود قرار شد که ۴ کیلومتر از شبکه توزیع آب روستا اصلاح شود، گفت: تا به امروز اقدامی در این خصوص صورت نگرفته است و مذاکراتی با مصطفی طاهری نماینده مردم استان زنجان در مجلس شورای اسلامی انجام شده ولی اقدام اساسی مشاهده نکردهایم.
وی با بیان اینکه اگر اهالی روستا همکاری کرده و پرونده مورد نیاز شرکت آبفا را تکمیل کنند، میتوانیم از خدمات و حمایتهای این شرکت بهرهمند شویم، خاطرنشان کرد: این خدمات و حمایتها شامل اصلاح شبکه توزیع آب، حفر و تجهیز چاههای جدید، بهبود انتقال آب و تأمین مخزن برای روستا خواهد بود که در نهایت، این موضوع به نفع تمام اهالی خواهد بود.
زیرساختهای روستا پاسخگوی نیاز روستا نیستند
علیمحمد نادرخانی به وضعیت آب شرب منطقه زنجانرود اشاره کرد و اظهار داشت: متأسفانه تعدادی از روستاهای اطراف رودخانه قزلاوزن فاقد ظرفیت تامین آب شیرین هستند که تامین آب شرب از طریق دستگاههای آب شیرینکن و آب بهداشتی از طریق شبکه توزیع انجام میشود.
وی با بیان اینکه روستای رجعین نیز یکی از روستاهای منطقه زنجانرود است که با این مشکل روبهروست، عنوان داشت: روستای رجعین یکی از بزرگترین روستاهای منطقه زنجانرود محسوب میشود و بیش از ۸۰۰ خانوار جمعیت دارد و فاقد ظرفیت تامین آب شرب شیرین است.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان زنجان با اشاره به اینکه متأسفانه این روستا تحت پوشش شبکه آب و فاضلاب استان زنجان قرار ندارد، افزود: تلاشهای زیادی از جمله حفر چاه عمیق برای تأمین آب شرب این روستا در سالهای گذشته صورت گرفته است.
نادرخانی با بیان اینکه تجهیزات و زیرساختهای موجود این روستا پاسخگوی نیاز روستا نیستند، تصریح کرد: تجهیزات و مخزن تأمین آب شرب روستای رجعین نیاز به اصلاح دارند.
روستای رجعین به دلیل کمبود منابع آبی، با مشکلات جدی در تأمین آب آشامیدنی مواجه هستند که بسیاری از خانوارها ناچارند برای تأمین آب شرب مورد نیاز خود اقدام به نصب دستگاه تصفیه آب کنند و برخی نیز آب شرب مورد نیاز را خریداری میکنند. با این وجود حل این معضل در کنار همراهی روستاییان عزم و اراده مسئولان مربوطه را میطلبد.