به گزارش نه وار نیوز; شهرزاد امین شیرازی اظهار داشت: در مرحله اول پاکسازی بقایای مرد نمکی شماره 2 انجام می شود، عوامل مخرب و آسيب رسان شناسایی میشوند و پاکسازی، غبارروبی و حفاظت پیشگیرانه بر روی قطعات استخوانی انجام می شود که همه مراحل بايد با دقت و با اسناد و مدارك، طراحي و عكاسي مستند نگاري می شوند.
وی گفت: با انجام پاکسازی، شناسنامه مرمتي کامل تری برای این مرد نمکی تهیه خواهد شد که علاوه بر اطلاعات باستان شناسي، اطلاعاتي درباره ابعاد و اندازه، نحوه آسيب ديدگي، رنگ سنجی، بررسی بیولوژیک، تعداد قطعات و كمبودهاي آن، وزن استخوانها قبل و بعد از مرمت، آزمايشات انجام گرفته در عمليات حفظ و مرمت اشيا، عكس اثر قبل و بعد از مرمت، طرح هاي آسيب شناسي نيز درج مي شود که برای بازدید کنندگان بسیارمفید خواهد بود.
مجری پروژه بقایای انسانی معدن چهرآباد و عضو هیئت علمی پژوهشکده حفاظت و مرمت آثار تاریخی_فرهنگی ادامه داد: آثاري كه از كاوش هاي باستان شناسي معدن چهرآباد به دست آمدهاند، مهمترين منابع مادي اطلاعاتي گذشته هستند. اما فقط كشف و بررسي اين آثار نيست بلكه بايد براي حفظ و حراست از آنها نيز به همان اندازه تلاش شود.
وی با بیان اینكه موزه مردان نمكی زنجان همواره جزو اماكن پربازدید در میان جاذبه های گردشگری این استان است گفت: «یکی از مهمترین تاثیراتی که میتوانند داشته باشند متوجه کردن جامعه به سابقه، پیشینه و داشتهها و هویت فرهنگی است که در زنجان موجود است و مشارکت جویی اجتماعی و هم افزایی جمعی لازمه اصلی انتقال داشتههای امروز به نسل های فرداست.
شایان ذکر است، این عملیات توسط تیم اعزامی از پژوهشکده حفاظت و مرمت آثار تاریخی_فرهنگی و همکاران اداره کل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی زنجان و اساتید باستان شناسی دانشگاه بوخوم آلمان به صورت مشترک آغاز شده و انجام می شود.
انتهای پیام/ح
آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. قسمت های مورد نیاز علامت گذاری شده اند. *