کد خبر: ۴۰۰۴
[ تاریخ انتشار: ۱۴۰۰/۰۲/۰۲ - ۱۰:۳۱ ]
تصویربرداری پهپاد ایرانی از ناو آمریکایی در خلیج فارس، برگزاری دور دوم گفت‌وگوهای ایران و عربستان، عملیات نیرو‌های یمنی علیه پایگاه هوایی «ملک خالد»، تحویل ششمین محموله واکسن اسپوتنیک وی به ایران و شروط طالبان برای حضور در نشست ترکیه، از مهم‌ترین خبر‌ها و رویداد‌های مرتبط با خاورمیانه در ۲۴ ساعت گذشته بوده اند.

به گزارش نه وار نیوز; در حالی که برخی منابع خبری، چهارشنبه شب از پرواز پهپادهای سپاه ایران بر فراز یک فروند ناو هواپیمابر آمریکا در خلیج فارس خبر دادند، شبکه خبری «پرس تی وی» نیز گزارش داد که پهپادهای ایران، تصاویر دقیقی را از یک ناو هواپیمابر آمریکا در آب‌های خلیج فارس گرفته‌اند.

به گزاش پرس تی‌ وی، سپاه ایران، چهارشنبه فیلمی را در نمایش پیشرفت‌های خود در زمینه ساخت پهپادها منتشر ساخته که توسط دسته پروازی چهار پهپادی ضبط شده و جزئیات دقیقی را از تجهیزات نظامی و هواپیماهای مستقر در عرشه ناو هواپیمابر آمریکا به تصویر کشیده است. در این فیلم تصویر یک کشتی دیگر آمریکا نیز مشاهده می‌شود.

به گزارش این منبع خبری، فیلم پخش شده از سوی سپاه انقلاب اسلامی ایران همچنین حملات انتحاری دقیق پهپادهای ایران به اهداف مختلف از جمله تانک را به تصویر می‌کشد.

تصویربرداری پهپاد ایرانی از ناو آمریکایی در خلیج فارس/ برگزاری دور دوم گفتگوهای ایران و عربستان/ عملیات نیروهای یمنی علیه پایگاه هوایی «ملک خالد»/ تحویل ششمین محموله واکسن اسپوتنیک وی به ایران

این در حالی است که «کنث فرانک مک‌کنزی» رئیس «سنتکام»، سازمان تروریستی ستاد فرماندهی مرکزی ارتش آمریکا به قدرت هواپیماهای بدون سرنشین ایران اذعان کرد. مک‌کنزی طی گزارشی مکتوب به کمیته خدمات مسلح مجلس نمایندگان آمریکا، گفت: «استفاده گسترده ایران از پهپادها در اندازه‌های کوچک و متوسط به‌ منظور شناسایی و حمله، باعث شده که ما برای اولین بار از زمان جنگ کره، بدون برتری هوایی کامل عملیات کنیم.»

به نوشته وبگاه «بلومبرگ»» وی با هشدار درباره قدرت پهپادی ایران، توضیح داد: «تا زمانی که نتوانیم یک توان شبکه‌ای برای شناسایی و شکست دادن سامانه‌های هوایی بدون سرنشین ایجاد و در منطقه مستقر کنیم، برتری با مهاجم خواهد بود.»

برگزاری دور دوم گفت‌وگوهای ایران و عربستان

منابع آگاه گفته‌اند مقام‌های عربستان سعودی و ایران، قصد برگزاری دور جدیدی از گفت‌وگوهای مستقیم را در ماه جاری میلادی دارند.

رویترز به نقل از مقام‌هایی در غرب آسیا (خاورمیانه) و برخی منابع دیگر این خبر را گزارش داده و نوشته هدف از این مذاکرات کاستن از تنش‌ها میان تهران و ریاض است.

تصویربرداری پهپاد ایرانی از ناو آمریکایی در خلیج فارس/ برگزاری دور دوم گفتگوهای ایران و عربستان/ عملیات نیروهای یمنی علیه پایگاه هوایی «ملک خالد»/ تحویل ششمین محموله واکسن اسپوتنیک وی به ایران

ایران و عربستان سعودی که سال ۲۰۱۶ روابط دیپلماتیک خود را با یکدیگر قطع کرده‌اند، هیچ یک برگزاری نخستین دیدار مستقیم در عراق را تأیید یا تکذیب نکرده‌اند.

روزنامه «فایننشال تایمز» چند روز پیش مدعی شده بود، مقام‌های ارشد ایران و عربستان سعودی برای بهبود روابط دو کشور در بغداد، پایتخت عراق مذاکرات مستقیم برگزار کردند.

یک مقام در غرب آسیا امروز (چهارشنبه) به خبرگزاری رویترز گفت: «جلسه ماه آوریل، بسیار سازنده بود و در جریان آن درباره مسائل زیادی به خصوص بحران یمن و توافق هسته‌ای ایران بحث شد.»

این گفت‌وگوهای ادعایی همزمان با مذاکراتی دیگر که در وین برای تسهیل بازگشت آمریکا به برجام در جریان است، برگزار می‌شود.

«دونالد ترامپ»، رئیس‌جمهور سابق آمریکا بعد از خروج از برجام در راستای سیاست «فشار حداکثری»، علاوه بر بازگرداندن تحریم‌های متوقف‌ شده ذیل این توافق و اعمال تحریم‌های جدید به سیاست‌هایی تحریک‌آمیز مانند ترور سردار «قاسم سلیمانی»، فرمانده سابق نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی روی آورد.

تئوری ترامپ این بود که این سیاست‌ها می‌تواند جمهوری اسلامی ایران را به مذاکره بر سر توافقی جدید به جای «برجام» وادار کند.

او روز ۲۰ ژانویه سال جاری میلادی، در حالی از قدرت کنار رفت که در تحقق این هدف شکست خورده بود. ترامپ به دلیل نداشتن راهبرد در قبال ایران، تشدید بی‌مورد تنش‌ها با این کشور و جدا کردن مسیر آمریکا از متحدانش از سوی منتقدانش آماج انتقادات تند قرار گرفت.

دولت جدید آمریکا به ریاست «جو بایدن» ضمن اعتراف به اینکه سیاست فشار حداکثری شکست خورده گفته قصد دارد ایالات متحده را به برجام بازگرداند.

منابع مطلع به رویترز گفته‌اند، گفت‌وگوهای بیشتر بین ایران و عربستان سعودی ممکن است قبل از پایان ماه جاری برگزار شود، اما زمان آن به پیشرفت در گفت‌وگوهای وین بستگی دارد. یک دیپلمات در ریاض گفته انتظار می‌رود جلسه دوم، اواخر ماه آوریل یا اوایل ماه می برگزار شود.

رویترز نوشته این گفت‌وگوها بعد از سفر نخست‌وزیر عراق به ریاض برگزار می‌شوند. هدایت این گفت‌وگوها را «خالد حمیدان»، رئیس دستگاه اطلاعات عربستان سعودی و «سعید ایروانی»، معاون دبیر شورای امنیت ملی ایران به عهده دارند.

محور اصلی این گفت‌وگوها را یمن تشکیل می‌دهد؛ جایی که ائتلاف تحت رهبری عربستان سعودی از شش سال پیش آن را هدف حملات سنگین هوایی، دریایی و زمینی قرار داده است.

یک منبع مدعی شده طرف ایرانی تعهد داده از نفوذش برای متوقف کردن حملات انصارالله به عربستان سعودی استفاده کند. ریاض، در مقابل متعهد شده از گفت‌وگوهای هسته‌ای حمایت کند.

دو منبع دیگر مدعی شده‌اند در این جلسه درباره لبنان هم بحث شده است. طبق این ادعا، ریاض از گسترش نفوذ حزب‌الله در این کشور نگران است.

دیپلمات مورد استناد رویترز گفت: «فکر نمی‌کنم در برهه فعلی آنها توافق کنند.» او اضافه کرد هدف از گفت‌وگوها جلوگیری از اقداماتی است که می‌تواند از شعله‌ور شدن تنش‌ها جلوگیری کند.

یک مقام وزارت خارجه عربستان سعودی هم گفته حصول هر گونه توافق در وین باید نقطه شروعی برای مذاکرات گسترده‌تر از مساله هسته‌ای با ایران باشد.

عملیات نیروهای یمنی علیه پایگاه هوایی «ملک خالد»

منابع محلی بامداد پنجشنبه از عملیات نیروهای مسلح و کمیته‌های مردمی یمن علیه اهداف ائتلاف متجاوز سعودی خبر دادند.

به نوشته وبگاه شبکه «المسیره»، سخنگوی نیروهای مسلح یمن گفت: «یک سایت مهم نظامی در پایگاه هوایی ملک خالد در خمیس مشیط با پهپاد قاصف کی‌۲ هدف قرار داده شد.»

تصویربرداری پهپاد ایرانی از ناو آمریکایی در خلیج فارس/ برگزاری دور دوم گفتگوهای ایران و عربستان/ عملیات نیروهای یمنی علیه پایگاه هوایی «ملک خالد»/ تحویل ششمین محموله واکسن اسپوتنیک وی به ایران

سرتیپ «یحیی سریع» سخنگوی نیروهای مسلح یمن توضیح داد: «هدف نظامی در پایگاه هوایی ملک خالد در خمیس مشیط به لطف خدا دقیقاً مورد اصابت قرار گرفت.»

بر اساس این بیانیه، سخنگوی نیروهای مسلح یمن همچنین افزود: «هدف قرار دادن سایت‌های سعودی پاسخی طبیعی و قانونی برای تشدید تجاوزها و محاصره همه جانبه علیه کشورمان است.»

چند روز پیش بود که ائتلاف متجاوز سعودی از عملیات پهپادی و موشکی نیروهای مسلح یمن علیه اهدافی در جیزان واقع در جنوب عربستان سعودی خبر داد.

تحویل ششمین محموله واکسن اسپوتنیک وی به ایران

ششمین محموله «اسپوتنیک وی» از سوی صندوق سرمایه گذاری های مستقیم روسیه به سفارت ایران در مسکو تحویل شد که پنجشنبه به تهران ارسال می شود.

کاظم جلالی سفیر جمهوری اسلامی ایران در روسیه با بیان اینکه این محموله فردا از طریق شرکت هواپیمایی ماهان به ایران ارسال می شود، اعلام کرد با احتساب این تعداد واکسن تاکنون ۶۲۰ هزار دوز به ایران تحویل داده شده است.

وی درباره اتمام ارسال دوزهای باقی مانده قرارداد فعلی برای دو میلیون دوز، طرف روس متعهد شد به زودی بقیه را هر چه سریعتر تحویل دهد.

تصویربرداری پهپاد ایرانی از ناو آمریکایی در خلیج فارس/ برگزاری دور دوم گفتگوهای ایران و عربستان/ عملیات نیروهای یمنی علیه پایگاه هوایی «ملک خالد»/ تحویل ششمین محموله واکسن اسپوتنیک وی به ایران

کاظم جلالی سفیر جمهوری اسلامی ایران در فدراسیون روسیه هفته گذشته نیز در گفت و گو با ایرنا اعلام کرده بود، به دنبال مذاکرات فشرده با صندوق سرمایه گذاری های مستقیم روسیه و با حمایت وزارت بهداشت و درمان و آموزش پزشکی قرارداد ۶۰ میلیون دوز واکسن برای واکسیناسیون کامل ۳۰ میلیون نفر امضا و نهایی شده است.

وی گفت: بر اساس این قرارداد از خرداد تا آذر ماه سال جاری این ۶۰ میلیون دوز به طریقی که در قرارداد مشخص شده به ایران ارسال خواهد شد.

سفیر جمهوری اسلامی ایران اعلام کرد، تاکنون دو شرکت ایرانی با طرف روس برای تولید مشترک واکسن در داخل کشور قرارداد منعقد شده و برای یکی از این شرکت ها سلول های تولید واکسن در اختیار آنها قرار داده شد.

جلالی افزود: برای دومین شرکت نیز از سوی روسیه سلول های کشت و تولید واکسن به زودی ارسال می شود و کار تولید واکسن را آغاز خواهند کرد.

وی گفت: سومین شرکت ایرانی هم به طرف روس معرفی شده؛ اما تاکنون روسیه در باره این شرکت نظر نداده است.

شروط طالبان برای حضور در نشست ترکیه

شبکه طلوع نیوز گزارش داد که طالبان برای حضور در نشست ترکیه، خواستار آزادی زندانیان و خارج شدن نام‌ رهبران این گروه از فهرست سیاه سازمان ملل متحد شده‌اند.

طالبان تأکید دارند که پیش از برگزاری نشست ترکیه این دو شرط باید عملی شوند. این گروه روز گذشته فهرست زندانیانی که باید آزاد شوند و اسامی رهبران طالبان که باید از لیست سیاه سازمان ملل خارج شوند را به آمریکا تحویل داده‌ است.

منابع خبری همچنین می‌گویند، دلیل دیگر طالبان برای شرکت نکردن در نشست استانبول، خارج نشدن کامل نیروهای خارجی از افغانستان است.

تصویربرداری پهپاد ایرانی از ناو آمریکایی در خلیج فارس/ برگزاری دور دوم گفتگوهای ایران و عربستان/ عملیات نیروهای یمنی علیه پایگاه هوایی «ملک خالد»/ تحویل ششمین محموله واکسن اسپوتنیک وی به ایران

محمد عمر داوودزی، نماینده ویژه ریاست جمهوری افغانستان در امور پاکستان با توجه به شروط طالبان گفت: خوب است که آزادی این هفت‌هزار زندانی طالبان مشروط شود، به قبول آتش‌بس، اگر آتش‌بس را بپذیرند، وقتی‌که این زندانیان آزاد شوند، جنگی نیست که آنان به ستیز آن بروند.

به گفته منابع خبری، کنفرانس ترکیه که از ۱۶آوریل (۲۷ فروردین) به ۲۴ آوریل (۴ اردیبهشت) موکول شده بود، به‌ علت شرکت نکردن طالبان در این نشست، بار دیگر به تأخیر افتاده‌ است.

در راستای تلاش ترکیه، سازمان ملل، آمریکا و قطر برای راضی کردن طالبان به منظور حضور در نشست ترکیه، وزیر خارجه این کشور شب گذشته اعلام کرد که این نشست تا پس از عید فطر به تأخیر افتاده‌ است.

مولود چاوش اوغلو در پیام توییتری نوشت: در مورد افغانستان ما با قطر، آمریکا و سازمان ملل گفت‌وگو کرده‌ و تصمیم گرفتیم که نشست استانبول دربارۀ صلح افغانستان را پس از عید رمضان برگزار کنیم.

تابناک  انتهای پیام/ع

نظرات

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. قسمت های مورد نیاز علامت گذاری شده اند. *

نام :
ایمیل :
* کد امنیتی :
* نظر :
مختار
اخبار ایران و جهان

آب و هوا و اوقات شرعی زنجان

آب و هوای زنجان
  • یکشنبه ۶ فروردین ماه
  • ۱۴۰۲/۱/۶
  • وضعیت جوی :
  • دمای فعلی : درجه
  • کمترین دما : درجه
  • بیشترین دما : درجه
آب و هوای زنجان
  • اذان صبح : ۰۵:۴۸
  • طلوع آفتاب : ۰۷:۱۳
  • اذان ظهر : ۱۳:۲۲
  • غروب آفتاب : ۱۹:۳۲
  • اذان مغرب : ۱۹:۵۰
  • نیمه شب شرعی : ۰۰:۴۰