به گزارش نه وار نیوز; دکتر علیرضا بیگلری رئیس دانشگاه علوم پزشکی زنجان در مراسم تزریق فاز ۳ کارآزمایی بالینی واکسن کرونا انستیتوپاستور ایران و فنیلای کوبا (کنژوگه) در زنجان ضمن گرامیداشت یاد و خاطره مرحوم مهدوی به عنوان بنیانگذار دانشگاه علوم پزشکی زنجان گفت: نهالی که مرحوم مهدوی کاشت امروز به درخت تنومندی تبدیل شده که مردم کشور از سایه سار آن آسایش و آرامش پیدا میکند .
وی خاطر نشان کرد: وقتی بیماری کرونا در دنیا شیوع پیدا کرد وجه بارز آن این بود که تمام دانش بشر را مخصوصاً در حیطه پزشکی به چالش کشید، هیچ کس قادر به شناخت آن نبود و تمام دانش پزشکی و بشری در مدت زمان کوتاهی در مقابل این ویروس کوچک به زانو درآمد.
رئیس انستیتو پاستور ایران تصریح کرد: اولین مشکل تشخیص و ساماندهی بیماری کرونا بود که به عهده انستیتو پاستور ایران گذاشته شد و انستیتو پاستور ایران با مشقت بسیار زیاد و به همت و تلاش شبانه روزی کارکنان توانست شبکه ملی تشخیص کشور را در سراسر کشور ساماندهی بکند کار بزرگی بود که واقعاً دنیا را به تحسین درآورد هیچ کس کمکی نمی کرد وضعیت مثل روز قیامت و محشر بود ایران با دست خالی توانست پیروزمندانه بیرون بیاید.
دکتربیگلری افزود: انستیتو پاستور ایران یکصد سال قدمت دارد و همیشه ثابت کرده که یاردیرین روزهای سخت مردم ایران و دژ مستحکم امنیت سلامت ایران بوده است .
وی با تاکید بر این مطلب که نام و اعتبار و برند انستیتو پاستور نمیتوانست روی هر واکسنی قرار بگیردافزود: چون یک برند بین المللی با قدمت ۱۰۰ ساله است به همین خاطر انستیتو پاستور ایران شروع کردبه طراحی واکسن ها را در چندین پروژه که خوشبختانه تعدادی از این پروژهها فاز حیوانی آن تمام شده و آماده ورود به فاز انسانی است.
دکتر بیگلری تاکید کرد: کشور دو راهکار در نظر گرفته بود یکی خرید واکسن و دوم تولیدات داخلی جای یک راهکار سوم خالی بود یک واکسن مشترک با کشور دیگر بود که از طرف سیاستگذاران ارشد کشور این وظیفه به انستیتو پاستور ایران محول شد که یک پروژه مشترک بین المللی را در تولید واکسن پیگیری کند؛ این وظیفه به انستیتوپاستور سپرده شد مطالعه خیلی زیادی انجام شد که بتوانیم واکسنی را تولید کنیم که علاوه بر اینکه قابلیت برند یکصد ساله را بتوانند ارتقا بدهد و شنی تان را حفظ کند.
وی با بیان اینکه از اول آنچه که شرط اساسی را مدنظر قرار دادیم واکسنی را انتخاب کنیم که عارضه نداشته باشد توانستیم تا در آینده مشکلات عوارض تولید واکسنها را نداشته باشد و واکسنی باشد که علاوه بر اثر بخشی بیشتر عارضه کمتری داشته باشد و مطالعات بر روی این واکسنی که در حال تزریق است استفاده میکنیم نشان داد که یکی از بی خطرترین کم عارضه ترین واکسنهای دنیا خواهد بود که در کارآزمایی ۱ و ۲ مورد بررسی قرار گرفت.
وی افزود: توانایی این واکسن در این است که بتوانیم جهش های مختلف مدنظر قرار گرفته و نکته بعدی دنبال واکسنی بودیم که یادآور هم داشته باشد.
رئیس انستیتو پاستور ایران تصریح کرد: کار با کشور و موسسه بود که قبلاً سابقه همکاری با آن را داشتیم کشور کوبا سابقه موسسه مشهوری است که خوشبختانه صاحب نام است خودش صاحب صنعت بومی واکسن است.
وی افزود: آنچه را بسیار مهم بود تولید واکسنی که را بیاوریم که بر ساختارها و برنامههای فعلی منطبق باشد و واکسنی باشد که بعدا بتوانیم با این زیرساختها واکسنهای دیگری نیز تولید کرد که همین واکسنی بود مجموعه به این نتیجه رسیدیم که این کار را مشترک با کوبا انجام دهیم از طراحی اولیه آزمون های کلی در فازهای مختلف با کوبا مشترک انجام شد و قرار ما با دولت کوبا این است که اول برای هر دو کشور این واکسن تامین شود و بعدا صادرات به کشورهای دیگر انجام شود .
انتهای پیام/ع
آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. قسمت های مورد نیاز علامت گذاری شده اند. *