به گزارش نه وار نیوز; شکر همیشه یکی از اقلام خوراکی است که مصرف زیادی نیز در سبد خانوار هر ایرانی دارد اما هرازگاهی قیمت این کالای پرمصرف افزایش مییابد یا محصولی نایاب میشود.
در حالی که قرار بود، اقلام اساسی به اندازه نیاز در بازار توزیع شود، برخی از واحدهای صنفی با کمبود شکر مواجه شدند.
برخی فروشندگان هم با دستاویز قرار دادن همین موضوع شکر را با قیمت بالاتری میفروشند.
از سوی دیگر فروشگاههای زنجیرهای شکر را به صورت سهمیهای به مردم میفروشند و سهم هر نفر حداکثر دو بسته شکر دولتی است.
فعالان صنفی میگویند که دونرخی بودن قیمت شکر موجب اخلال در بازار این کالا شده و این مساله، چرخه توزیع را با مشکل روبرو کرده است. چرا شکر گران وکمیاب شد؟
با اوجگرفتن مصرف شکر و برخی اقلام دیگر در این ماه گرم، مسئولان دولتی اعم از وزیر صمت، رئیس سازمان حمایت و مسئولان اتاق اصناف، بارها در رسانه ملی ظاهر شدند و قول کنترل شرایط و عدم هرگونه کمبود کالاهای اساسی را در بازار دادند؛ اما چرا عملی نمی شود؟
نایاب شدن شکر در بازار و سکوت ستاد تنظیم بازار برای تنظیم این کالای اساسی درحالی است که با توجه به شدت عمل تعزیرات در گران فروشی شکر در
بازار و رها شدن کارخانجات تولیدکننده، شکر در بازار به صورت قاچاقی و با قیمتهای عجیب و غریبی خرید و فروش میشوند؛ قیمتهایی که از 8 هزار تا 15 هزار تومان به ازای هر کیلو شکر در بازار در نوسان است.
این شرایط درحالی است که فروشگاههای زنجیرهای به هر فرد تنها یک بسته شکر ۹۰۰ گرمی میدهدو پیش از این مسولین تاکید می کردند: مردم مطمئن باشند که مشکلی در تأمین کالای اساسی نداریم.
یکی از کسبه بازار با نام بردن از کارخانجات تولید شکر که شکر را به قیمتی به مراتب بالاتر از قیمت مصوب دولت عرضه میکنند گفت: توزیع کنندگان کارخانههای شکر با قیمت بالاتر از قیمت مصوب در خردهفروشی، شکرشان را میفروشند؛ خب در این شرایط چه انتظاری از من و کسبه بازار دارند که شکر را با قیمت پایینتر از کارخانه بفروشیم؟
مهدی عبدالمحمدی رئیس اداره بازرگانی استان زنجان در گفتگو با خبرنگار نه وار نیوزبا بیان اینکه از نظر تامین شکر مشکلی نداریم ، اظهار داشت: شکر بسته بندی از طریق فروشگاههای منتخب و زنجیره ای واتحادیه خوابار فروشان در واحد های صنفی تحت پوشش اتحادیه توزیع می شود.
وی گفت: از طرف این سازمان محموله شکر تحویل داه شده و مشکلی از نطر تامین نداریم.
رئیس اداره بازرگانی علت کمبود شکر را حرص و ولع دانست و افزود: شاید به دلیل افزایش قیمتی که اعلام شده است حرص و ولع زیاد شده و شکرعرضه نمی شود.
وی علت کمبود شکر در برخی فروشگاه ه ها را فصل گرما ارزیابی کرد و افزود: به دلیل پیک مصرف شکر درفصل گرما و تهیه مربا و شربت سریع جذب شده و مصرف می شود.
عبدالمحمدی با اشاره به اینکه فعلا افزایش قیمت نداریم گفت: کلیه بسته بندی های استان با درج قیمت مصوب عرضه می گرددو هیچ نوع افزایش قیمت نداریم.
وی قیمت مصوب یک کیلو گرم شکر بسته بندی 8 هزار و هفتصد اعلام کرد.
انتهای پیام /ع
آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. قسمت های مورد نیاز علامت گذاری شده اند. *