مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان زنجان گفت: با توجه به شرایط چمن سلطانیه پیشنهاد داده شده حداقل سه سال قرق چمن صورت گیرد.
به گزارش نه وار نیوز; خلیل آقاجانلو، مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان زنجان اظهارکرد: با توجه به شرایط منطقه، برداشت بیرویه آب از عوامل خشک شدن چمن سلطانیه است.
مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان زنجان با بیان اینکه کاهش بارندگی و برداشت بیش از حد مجاز چاههای اطراف چمن سلطانیه نیز دیگر عاملی است که موجب شرایط موجود چمن سلطانیه شده است، افزود: پیشنهاد کردیم کمیتهای تشکیل شده و حق آبه سدها و چمن تعیین شود.
وی با بیان اینکه پیشنهاد داریم همزمان یک مشاور ذیصلاح انتخاب شود که همه جنبههای مساله را بررسی کند، افزود: در زمینه احیای چمن سلطانیه همچنین بحث پخش سیلاب مطرح میشود که جنبههای مختلفی دارد ولی به نظر میرسد انتقال با لوله بهتر باشد.
اقاجانلو با اشاره به اینکه آب اصلی چمن سلطانیه از طریق آبراهه های بالادست چمن از جمله سد بوئین و سد کبود گنبد و چشمه شاهبلاغی تامین میشود، عنوان کرد: در گذشته سطح آب زیرزمینی بالا بوده ولی به دلیل حفر چاهها آب زیادی از دست دادهایم.
مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان زنجان تصریح کرد: با توجه به اینکه بافت چمن سلطانیه حالت اسفنجی دارد و قابلیت جذب آب را دارد میتوان با قرق چمن و جلوگیری از ورود دام و استفاده از آب های مازاد روستای بوئین و انتقال آبهای جاری و پخش سیلاب در سطح چمن تا حد زیادی چمن سلطانیه را احیا کرد. وی با بیان اینکه کشور ایران در ناحیه گرم و خشک واقع شده است که تصرفات غیرقانونی که صورت گرفته و چاههای بیرویه موجب وخیم تر شدن اوضاع شده است، بیان کرد: با توجه به شرایط چمن سلطانیه پیشنهاد داده شده حداقل سه سال قرق چمن صورت گیرد.
آقاجانلو اضافه کرد: در صورت هدایت آب به چمن بذر و کود مورد نیاز برای احیای چمن از طریق ادارهکل منابع طبیعی و آبخیزداری زنجان تامین میشود. وی با اشاره به اینکه باید از توان علمی نهادهایی همچون دانشگاه زنجان در این رابطه بهره برد، افزود: راهکار نخست حل این مشکل مسدود کردن چاههای غیرمجاز در منطقه و در گامهای دیگر توجه به انتقال آب از شاهبلاغی در صورت امکان و قرق محل است.
انتهای پیام/
آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. قسمت های مورد نیاز علامت گذاری شده اند. *